Protestlägret fortsätter

För två veckor sen förstörde polisen båda protestlägren i Pyhäjoki och vräkte de boende till vägen. Lägerdeltagarna har däremot inte gett upp, utan samlar för tillfället ihop krafter och saker på en tillfällig lägerplats rätt långt från Hanhikiviudden. Det finns alltså inte ännu en ny permanent lägerplats, men planerna gror.

De senaste två veckorna har varit hektiska och lägerplatsen byttes riktigt ofta i början på grund av säkerhetsskäl.
Lägret har så gott som de kunnat fått göra mycket arbete med material och har lagat och samlat ihop de saker som blivit kvar efter deltagare i aktionsveckan Reclaim the cape.

På plats finns några människor som är redo för att sätta tid och kraft på att sätta upp det nya lägret. Det behövs alltså fler hjälpande händer nu än någonsin förr. Ta först kontakt genom att ringa lägertelefonen!
Lägertelefonen funkar, men det finns inte tillräckligt med el till datorn. Till platsen behövs också bilar, även en paketbil vore ypperligt, eftersom det skulle behövas städas upp efter polisens nedskräpning i de vräkta lägren.

Om vi vill att motståndsarbetet mot Fennovoima ska fortsätta på platsen där förstörelsen sker, är det nu dags att åka och hjälpa kärnkraftsmotståndarna!

P.S donationer kan man snart skänka till ett bankkonto, mer information kommer.