Poliser.. ursäkta, de som bara gör det som de blir tillsagda, har attackerat Stop Fennovoima och RTC-lägren. Hjälp och stöd behövs!

Den 28 april, runt 15:00, närmade sig upploppspoliser och en polispatrull med hundar lägret. Vi kommunicerade tydligt med en megafon och sa till polisen att de inte är välkomna och att vi inte vill hamna i en konflikt med dem. Polisen varken sa eller svarade något.

Polisen började skjuta folk med ett projektil/gummikulsgevär och personerna på lägret försvarade sig med att kasta stenar. Polisen siktade tydligt mot aktivisternas huvuden, baksidan av huvudena och överkroppar med geväret. Personer blev träffade flera gånger på överkropparna. Vad vi vet blev ingen träffad i huvudet. Poliserna blev träffade av stenarna flera gånger, och det var en polisbil som brann i området.

Efter en lång kamp med olika taktiker, lyckades polisen ta sig till lägret medan personerna som försvarade lägret försvann till skogen. I lägret började polisen skjuta projektiler mot personerna i kökskollektivet. Polisen evakuerade alla människor från lägret och arresterade några av dem.

Under dagen arresterade poliserna 35 personer. De flesta av dem är fria nu. 9 personer sitter fortfarande häktade och 4-6 av dem är hotade med deportering. Vi kommer att uppdatera situationen snart.

Polisen har också hotat med att vräka en annan lägerplats som ännu är i vår användning.

Vi accepterar inte att ge efter för repression och polisvåld, och kampen mot Fennovoima kommer att fortsätta.

Nu behövs alla till att hjälpa till att bygga upp lägret igen, och att fortsätta kampen och utföra aktioner mot Fennovoima. Vi bjuder in kamrater till denna kamp, var ni än befinner er – låt våra aktioner rikta sig mot de företag som jobbar med/för Fennovoima, de finska ambassaderna eller den lokala polisen.