Vykort till Fennovoima-Rosatom: från Titan-2s tak

titan1

Måndagen den 8 februari skedde ett avbrott från rutinerna i Pyhäjoki centrum. Två personer från protestlägret klättrade upp på Titan-2s kontorstak för att fotografera en vykortsbild. De delade med sig av företagets pengasituation genom en kommentar på banderollen, för att berätta om ekonomiproblemen för övriga inblandade i projektet.

Ingen blev gripen. Vykortsskaparna tog sig bort från platsen innan nån hann komma emellan. Det blev kaosartad rörelse i kontoret när Titan-2s och Fennovoima-Rosatoms arbetare stressat flydde bort från kamerans förevigande.

titan2

Bortsett från sina stora löften har byggnadsarbetet för Fennovoima-Rosatoms projekt förändrats från fortlöpande till att bli ett nyhetsämne.
Inget överraskande har skett i händelseförloppet. Företagen bryr sig mest om vinst. Mer finns att läsa via länkarna, på finska.

Korkeajännitys

Caruna ei peraanny siirtohontojen korotuksissa

halpatyövoiman käytön maksimointi

turvallisuustandardeista tinkiminen

Fortuom on uusi Nokia – valtava pettymys.