Solidaritet till Hambach: trafiken till Fennovoimas byggarbetsplats blockerad 5.11

Fennovoimas nya väg som leder till byggarbetsplatsen var blockerad från runt halv nio på morgonen. Två lastbilar var blockerade av personer som kedjade fast sig själva i ett av fordonen och det andra blev stoppat genom att en person klättrade upp på det. Polisen grep dem vid runt 11, så blockaden varade i ungefär 2,5 timmar. De släpptes först nästa morgon.

Fennovoima har ett gigantiskt schacktningsuppdrag eftersom de måste höja Hanhikiviudden med 4 meter och bygga all slags infrastruktur dit. Fennovoima påstår att upptill 100 laster är transporterade på den nya vägen varje timme. Så, om deras påståenden är sanna, lyckades vi förhindra 250 lastleveranser.

Med denna aktion ville vi göra Fennovoimas arbete svårare men också uttrycka vår solidaritet till tre aktivister i Hambach, Tyskland.

Mr.Blue som vägrade ge sin identitet till polisen vid sitt gripande (och som inte ännu har gett sin identitet), är fängslad sen 7 oktober. Hen blev arresterad under en blockering av ett huvudtransportband i det öppna dagbrotten Hambach, och genom detta stoppa gruvdriften. Mr.Blue har inte fått lov att träffa fängelsedoktorn sen han blev fängslad.

Florian och en annan aktivist, vars namn inte ännu är publicerat, blev arresterade den 22 oktober av RWE vaktbolag i Hambachskogen, vad som hände där är ännu oklart. Men en av personernas näsa blev bruten och de har förlorat flera tänder, inte heller dem fick träffa någon läkare.

De fängslade kommer att vara tvungna att stanna i fängelse till rättegången, vilket kan ta flera månader.

Solidaritet till fängslade kamrater över hela världen!

Video från blockaden