Reclaim the Cape – actionvecka (22.4 – 1.5.2016)

I slutet av April 2016 kommer det att ha gått ett år sedan Fennovoima började förbereda områden på Hanhikiviudden för det nya kärnkraftverksbygget i Norra Finland. Samtidigt firar protestlägret mot Fennovoima sin första årsdag.
Lägret stannade i byggnadsområdet i över fem månader och bromsade arbetena.
Under sommaren skedde tiotals blockader och nyhetstidningar skrev om olika sabotage. I september, efter vräkningen som varade åtta dagar, flyttade lägret utanför byggnadsområdet för att fortsätta aktiviteterna med hjälp av lokalt stöd. Blockader eller andra aktiviteter mot kärnkraft stannade aldrig av.

I slutet av april kommer vi att återvända till byggnadsområdet. Målet är att paralysera hela området, för en lång tid. Med en tillräckligt stor grupp kan vi återta platsen och stanna där. Vi vill inte bara ockupera området, utan också fylla omgivande områden med aktiviteter mot Fennovoima, kärnkraft, kapitalism, förstöringen av naturen och genom att respektera mångfaldiga taktiker.

Kom med och gör det här möjligt. Kom och dela med dig av ditt kunnande i en verkstad eller för att lära dig från mer erfarna, och börja din sommar med många vänner mitt i vårens uppvaknande av naturen.

Evenemanget börjar fredagen den 22 april med en fest som fortsätter över helgen. Den kommande veckan kommer att vara fylld med aktioner och verkstäder, delning av kunskap och kompetens, lära känna nya kamrater genom handling.
På tisdagen den 26 april kommer det att vara trettio år sedan Tjernobylolyckan – symboliskt perfekt tidpunkt för att stoppa ett nytt kärnkraftsprojekt. På Tjernobyldagen kommer flera olika organisationer protestera och vi kommer också att göra vår del. Evenemanget kommer att nå höjdpunkten under helgen, för första maj, när målet är att organisera en alla tiders upplopps första maj fest i norra Finland. I de närbelägna städerna organiseras marscher för första maj som vi också kan delta i.

Du kan läsa om våra aktiviter och följa planeringen av evenemanget på
stopfennovoima.com

Om och när du bestämmer dig för att komma med, skicka ett mejl. Vänligen meddela oss om du är intresserad av att organisera en verkstad eller andra aktiviteter.
stopfennovoima [at] protonmail.com

Utskrivningsbara flygblad kan bli hittade på material

Reclaim The Cape