Pyhäjoen protestileirit pikapurettu: taktinen uudelleenjärjestäytyminen työlistalla – pysykääs lukijalistalla

Polii… anteeksi, sinisiin sonnustautunut siivouspalvelu jonka tehtävä on vain noudattaa saamiaan käskyjä on tilapäisesti toteuttanut Fennovoima-Rosatomin märimmän unen. Niin paikallisen metsänomistajan mailla liki Pyhäjoen keskustaa kuin kauempana Hanhikiven niemen nokalla sijainnut Reclaim the Cape -toimintaviikon aikainen leiri on ryskitty kasaan ja lähetetty emigroitumaan muualle.

Kuten kuvitella saattaa, on ajantasainen verkkoviestintä hektisissä kevättunnelmissa kohtalainen haaste. Vaan pelko pois: kun sormia on hetki verrytelty muistilistojen ja tapahtumakuvauskertymien keon kanssa, on aika siirtyä jälleen normaalitahtiin. Jos nyt kahvinkeitolta ehdimme.

Sen sijaan että alkaisimme harjoittaa traditionaalis-perinteistä “kytät sitä ja kytät tätä, onpa niiden käytös kerrassaan kamalaa” -viestintää, muistutamme ihan jokaista lukijaa seuraavasta perusseikasta:

poliisi on toimija, joka ei edes hengitä itsenäisesti mikäli se ei ole vastaanottanut asiasta kirjallista käskyä ja mielellään kolmena kappaleena. Kun vallan maalaisjärkisesti ja rauhallisesti tarkastellen katsastellaan sitä, millä konstein ja työkaluin poliisi Pyhäjoella on viime päivät operoinut, voidaan päätyä muutamaan lopputulemaan:

a) otettaessa huomioon ettei Pyhäjoen suunnitellulla voimalatyömaalla toistaiseksi sijaitse muuta infraa kuin Suomen suurimmaksi sorakuopaksi luokitelta laakio – no, ainakin se soramonttu on laskettu niiden kuuluiten veronmaksajain varojen kannalta hyvin, hyvin, hyvin tärkeäksi suojelukohteeksi

b) kun nyt niistä veronmaksajain varoista tuli puhe: siinä missä poliisi on hiljan tiedotellut joutuvansa sulkemaan esimerkiksi vastaanottokeskuksiin kohdistuneiden tuhopolttoyritysten tutkintoja tai joutuvansa olemaan resurssien puutteessa hiljainen Panamapapereiden kaltaisten rakenteiden suhteen – on omalla tavallaan mielenkiintoista tarkastella, mihin poliisitoimen resurssien sitä vastoin katsotaan riittävän.

Mitä sanoimmekaan siitä, ettei poliisi edes hengitä itsenäisesti, mikäli joku ei toimita sille aiheesta kirjallista käskyä ja mielellään kolmena kappaleena?

Katsotaan, monenko tutkivan journalistin mielenkiinto riittää pohtia moisia.