Niemi haltuun!

Uusi flaijeri ja juliste valmiina!

kuva_gimp

•  Lataa tulostettava flaijeri (suomi)
•  Lataa tulostettava flaijeri (englanti)

•  Lataa tulostettava juliste (suomi)
•  Lataa tulostettava juliste (englanti)

Huhtikuussa 2016 tulee vuosi siitä, kun Fennovoima-Rosatom aloitti tuomiopäivän ydinvoimalahankkeensa valmistelutyöt Hanhikivenniemellä Pohjois-Pohjanmaalla. Murheenkryyni on hoippunut toistuvasti haudan partaalla, etenkin silloin kun sen pääinvestoija, saksalainen E.ON, päätti vuonna 2012 ydinvoiman olevan huonoa bisnestä ja veti rahansa pois. Pelastajaksi löytyi Venäjän puhtoinen Rosatom, jota nimittämänsä valvontaneuvoston kautta isännöi itse presidentti Putin ja jonka henkilöstöstä liki 40% työskentelee ydinaseiden parissa. Hoplaa, näin meillä Kekkosstanissa!


Tuolloin yksivuotispäiviään viettää myös Fennovoima-Rosatomin vastainen protestileiri. Vuonna 2015 viisi kuukautta asemansa pitänyt leiri viivytti rakennustöitä huomattavasti. Jopa paikallispoliisi valitti YLE:lle saakka, etteivät resurssit riitä protestiväen kanssa pärjäämiseen. Häädön jälkeen leiri siirtyi työmaa-alueen ulkopuolelle paikallisten tukijoiden metsiin: kun suora toiminta kerran alkaa, on hankala lopettaa. 


Huhtikuussa on aika avata uusi erä – ja palata joukolla työmaalle. Olla juuri niin hullu, että kokeilee Suomessa ensimmäistä kertaa ikinä tällaista maailmalta tuttua massamallin kansalaistottelemattomuusaktiota. Päämäärä on yksinkertainen: työmaa täyteen kaikensortin porukkaa ja kerrasta seis niin pitkäksi aikaa kuin suinkin. Ohella täyttyköön lähiseutu Fennovoima-Rosatomin sekä ympäristötuho- ja kapitalismikriittisellä toiminnalla. Nostamme hattua taktiikoiden monimuotoisuudelle – sinä päätät mitä teet, ei kukaan muu.Tule mukaan tekemään tämä setti mahdolliseksi, jakamaan taitosi työpajassa, oppimaan kokeneemmilta, tapaamaan muita terveesti hulluja ja muistuttamaan itseäsi, että niin kauan kun meidänlaisiamme on, saattaa maailmalla olla toivoa.Aikataulu- ja ohjetavaraa


22.4.-1.5: tapahtuma alkaa, tapahtuma loppuu.

Paikka Pyhäjoki, pitäjä Kokkolan ja Oulun välissä. Pääsee julkisilla, polttomoottorilla ja peukalolla. Yhteissapuskat vegaanisia. Majoitus pääosin kaminallisissa (puolijoukkue)teltoissa: ota oma pikkuteltta mukaan jos mahdollista, helpottaa järjestävien hullujen työtä – ja muista lämpökalsarit! Todennäköisesti on myös mahdollisuuus jonkin sortin sisämajoitukseen. Solidaarisuus on verbi: ruokailusta + majoituksesta toivotaan vapaaehtoista lahjoitusta tai osallistumista käytännön duuneihin. Avannossa ei tarvitse peseytyä, muttei kauaskaan jää. Sika kiva olisi, jos etukäteen jossain määrin ilmoittelisitte koska olette tulossa, montako ja onko omat teltat.

Muihinkin kysymyksiin vastaa: stopfennovoima [at] protonmail.com22.-23.4: Avajaisbileet! Musiikkia, mutinaa ja murkinaa.26.4: Tshernobylin muistopäivä – ja iso toimintapäivä. Ohella koko viikko mahdollisuuksia erilaiseen toimintaan. 

1.5. on muuten vappu. Repikää siitä. 

Läpi viikon työpajoja, luentoja ja skill sharing -dadaa laajalla kattauksella. Tarjolla mm. luentoja ja keskustelutilaisuuksia energiasta ja vesiensuojelusta sekä aktivistijoogaa jäykille nivelille.