Fennovoiman työmaaliikenne blokattu 5.11

Fennovoiman yhdystie työmaalle blokattiin klo. 8.30 kävelemällä kuorma-autojen eteen pakottaen nämä pysähtymään. Ensinnä kaksi kuorma-autoa pysäytettiin, yhteen lukittautui ihminen kiinni, toisen katolle kiivettiin. Hetken päästä myös kolmas kuorma-auto pysäytettiin toisenkin kaistan tukkeeksi, kiipeämällä sen kyytiin ja katolle, vartijoiden estelyistä huolimatta. Poliisi purki blokkauksen noin klo. 11.00. Jatkuva kuorma-auto ralli oli siis seis 2.5 tuntia. Poliisi otti 3 henkilöä kiinni “epäiltynä häiriökäyttäytymisestä”, he pääsivät putkasta vasta seuraavana aamuna.

blokkaus_kuva_instagram

Fennovoima tekee tällä hetkellä valtavaa maansiirto urakkaa, yrittäen korottaa isoa osaa Hanhikivenniemestä jopa 4 metriä ja rakentaa muuta työmaa infrastruktuuria. Yhdystietä kulkee fennovoiman sanojen mukaan jopa 100 kivikuormaa tunnissa, joten nopeasti laskien estimme 250 kivikuorman ajon, jos fennovoiman julkisuuteen antamiin tietoihin on luottaminen…

3 kuorma-autoa blokattu

Samalla kun hidastimme ja vaikeutimme Fennovoiman töitä, haluamme osoittaa solidaarisuutta Saksaan, missä kolme toveria on vangittuna Hambachin alueen hiilikaivosten vastustamiseen liittyen. Mr. Blue vangittiin hänen blokatessa valtavaa liukkuhihna kuljetinta Hambachin avohiililouhoksella, estäen näin kaivostoiminnan, 7 lokakuuta 2015 ja hän ollut tästä asti vangittuna. Florian ja toinen nimettömänä pysyvä aktivisti vangittiin epäselvissä olosuhteissa 22 lokakuuta 2015 Hambachin metsässä RWE vartiointifirman toimesta ja he ovat olleet tästä lähtien vangittuna.

Solidaarisuutta vangituille tovereille ympäri maailman!

Video blokkauksesta